Registruotis    Prisijungti    Forumas    Dalyvių sąrašas   Ieškoti    DUK

Pagrindinis diskusijų puslapis » NAUJIENOS » Lietuvos naujienos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 36 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: K.Copely Lietuvos piliete netaps ir Vankuveryje nečiuoš
 Naujas pranešimas Parašytas: Šeš Lapkritis 07, 2009 21:33 
Atsijungęs
Administratorius
Vartotojo avataras

Arba praleidau ar dar dėl kažkokių priežasčių pasigedau punkto dėl nuopelnų...
ar taip jau išeina, kad tai yra nebesvarbu....

Į viršų 
 Aprašymas Siųsti asmeninę žinutę  

Naujas pranešimas Parašytas: Šeš Lapkritis 07, 2009 21:35 
Atsijungęs
Administratorius
Vartotojo avataras

Cituoti:
Pilietybės įstatyme numatyta, kad prezidentas gali suteikti pilietybę nusipelniusiems Lietuvos Respublikai ir integravusiems į Lietuvos visuomenę užsienio valstybių piliečiams ar asmenims be pilietybės išimties tvarka.

Į viršų 

Naujas pranešimas Parašytas: Šeš Lapkritis 07, 2009 22:18 
Atsijungęs
Senbūvis
Senbūvis
Vartotojo avataras

Oficialiu stiliumi išvardink jos nuopelnus.

Į viršų 

Naujas pranešimas Parašytas: Šeš Lapkritis 07, 2009 22:39 
Atsijungęs
Administratorius
Vartotojo avataras

Maras rašė:
Oficialiu stiliumi išvardink jos nuopelnus.

Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas yra pirmoji Lietuvos šokėjų ant ledo pora po Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago, kuri 2007 metais buvo pakviesta dalyvauti Pasaulio Grand Prix taurės etapo varžybose (2007 Cup of Russia). Čia patenka tik tam tikrą reitingą pasiekusios ledo šokėjų poros.

triskart Lietuvos šokių ant ledo čempionė.

2009 m. Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate K. Copely ir D. Stagniūnas iškovojo Lietuvai kelialapį į 2010 m. Vankuverio Žiemos Olimpines žaidynes.

D. Stagniūno ir K. Copely pasiekimai šiuo metu yra aukščiausi tarp visų Lietuvos žiemos sporto atstovų

Paveikslėlis

jei manai, kad patekti į olimpines žaidynes taip lengva, tai turiu nuvilti...

Į viršų 

Naujas pranešimas Parašytas: Šeš Lapkritis 07, 2009 22:59 
Atsijungęs
Senbūvis
Senbūvis
Vartotojo avataras

Kažkaip nujaučiu, kad valstybės reprezentacija nėra labai didelis nuopelnas, jų akyse.

Į viršų 

Naujas pranešimas Parašytas: Pir Lapkritis 09, 2009 15:00 
Atsijungęs
Administratorius
Vartotojo avataras

Cituoti:
D.Stagniūnas: negaliu patikėti, kad Lietuva man atsuko nugarą

„Negaliu iki šiol patikėti, kad Lietuva man atsuko nugarą - ir ne vieną, o daug jų“. Taip interviu DELFI apie prezidentės Dalios Grybauskaitės sprendimą nesuteikti čiuožimo partnerei Katherine Copely Lietuvos pilietybės sakė šokėjas ant ledo Deividas Stagniūnas. Pasak D. Stagniūno, šis sprendimas reiškia, kad jis ir K. Copely Lietuvai nereikalingi.

- Kaip su Katherine reagavote į sprendimą nesuteikti jai Lietuvos pilietybės?

- Labai sunkiai, ypač aš. Kai tai sužinojau, buvau Čikagoje su savo šeima. Tuomet bandžiau nuslėpti savo jausmus, bet artėjant vakarui ši žinia mane žiauriai slėgė, visą dieną beveik nieko nevalgiau. Su Katherine porą kartų kalbėjau telefonu - ji nusiminusi. Gaila, kad tiek darbo ir išlaidų yra paaukota, bet į tai neatsižvelgta.

Negaliu iki šiol patikėti, kad man Lietuva atsuko nugarą - ir ne vieną, o daug jų. Ir pasakė, kad aš jiems nereikalingas. Aš tuo negaliu ir negalėsiu patikėti visą gyvenimą.
Labai skaudu, man įdomu, kiek valdžios žmonių išmano apie sportą ir žino, kaip sunku susirasti partnerį savo šalyje, kurioje tik 3 milijonai gyventojų ir tiek nedaug čiuožiančių. Tai iš ko man rinktis?

Neįsivaizduoju, kas ten per nesąmonės vyksta. Aš esu taip sukrėstas, kad sunku ir paaiškinti.

- Laukdamas prezidentės sprendimo sakėte esąs optimistas. Ar optimizmo dar liko?

- Visi turbūt esame optimistai. Visi mūsų komandoje, su kuriais dirbame - tiek aš, tiek Katherine, tiek mūsų federacijos prezidentė, teisėja, mūsų treneriai - niekas negalvojo, kad taip gali būti.

Juk mes jau treji metai čiuožiame už Lietuvą. Aš negaliu patikėti - ko dar jie iš mūsų norėjo?

Juk mes ne tik ką „iškepta“ pora - jau seniai esame žinomi ir gerbiami visame čiuožimo pasaulyje. Bet matau, kad Lietuvai mes nereikalingi.

- Ar buvote numatę tokią baigtį?

- Ne, niekas iš mūsų nebuvo, tikrai tikėjomės ir beveik žinojome, kad pilietybę gausime, bet..

- Ką toliau ketinate daryti - čiuožti už Lietuvą ir toliau bei vėliau prašyti pilietybės Katherine, ar galvojate apie atstovavimą kitai šaliai?

- Dar tikrai nieko nežinau, dar iki šiol sunku patikėti, kad taip galėjo su mumis padaryti. Ypač man, nes nuo mažų dienų mano svajonė buvo čiuožti už Lietuvą, atstovauti olimpiadoje ir gal net nešti trispalvę per atidarymą. Mano svajonė sudaužyta, turiu gerai atsigauti ir žvaliu protu apgalvoti. Skubėti į nieką nenoriu.

- Ar pilietybės nesuteikimas turės įtakos Jūsų su Katherine santykiams ledo aikstelėje?

- Jeigu mes čiuošime kartu, neturės.

DELFI primena, kad prezidentė D. Grybauskaitė išimties tvarka K. Copely nesuteikti Lietuvos pilietybė nusprendė penktadienį atsižvelgusi į galiojančius teisės aktus, Pilietybės komisijos rekomendacijas bei įvertinusi visas aplinkybes ir pateiktus dokumentus. Pasak prezidentės, pilietybės suteikimas K. Copely pažeistų Konstituciją.

Šis sprendimas nulėmė, kad 2010 m. Vankuverio žiemos olimpinėse žaidynėse lietuvio D. Stagniūno ir amerikietės K. Copely pora nešoks.

K. Copely ir D. Stagniūnas Lietuvai įvairaus lygio varžybose atstovauja nuo 2006 metų. Viena sparčiausiai pasaulyje tobulėjančių porų 2009 m. pasaulio čempionate užėmė 14 vietą ir iškovojo kelialapį į 2010 m. Kanadoje vyksiančias žiemos olimpines žaidynes. Olimpiadoje šaliai atstovauti gali tik jos piliečiai. 2009 m. Europos pirmenybėse Lietuvos pora įsiveržė į elitinį dešimtuką.

šaltinis: delfi.lt

"Labai skaudu, man įdomu, kiek valdžios žmonių išmano apie sportą ir žino, kaip sunku susirasti partnerį savo šalyje, kurioje tik 3 milijonai gyventojų ir tiek nedaug čiuožiančių. Tai iš ko man rinktis?" aukso žodžiai.

Į viršų 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 36 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3

Pagrindinis diskusijų puslapis » NAUJIENOS » Lietuvos naujienos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  

Virtuvės baldai | Pažintys | Modai | Orų prognozės |
Pazinciu klubas | Saulėgrąžų pasaulis | Linksmas Tinklapis |